5 sätt som företag erbjuder hjälp med högskoleprovet

Högskoleprovet kan öka chanserna att komma in på olika utbildningar, både på högskolor och universitet, runt om i Sverige. Det är ett slags studiefärdighetsprov som kan genomföras två gånger per år – en gång under våren och en gång under hösten. För ett gott resultat kan det förstås vara bra att förbereda sig och för det finns hjälp att få – både appar, böcker och via läxhjälpsföretag.

Ta hjälp med plugget inför högskoleprovet

De allra flesta tränar till högskoleprovet på egen hand. Det kan exempelvis ske med hjälp av:

  • Tidigare prov

Det går att ladda hem tidigare prov och göra dessa för att läsa sig provens struktur och innehåll.

  • Språkappar

För de som primärt vill lägga fokus på engelskadelen kan så kallade språkappar göra stor skillnad. Appar som hjälper användare att relativt snabbt få en grundläggande kunskap inom ett nytt språk. Dessa kan exempelvis göra en mycket stor skillnad för personer som tidigare inte läst engelska – eller vill fräscha upp minnet.

  • Högskoleprovsboken

En bok full med tips och övningar inför höskoleprovet. Kanske det mest kompletta sättet att förbereda kunskaperna.

Ta personlig hjälp

Allt fler företag börjar även erbjuda hjälp inför högskoleprovet. Det är läxhjälpsföretag som primärt kan lära ut engelska och matte men även sätt att träna på svenskan.

Läxhjälpsföretag kan vara ett bra alternativ när motivationen tryter och det är svårt att studera på egen hand. Men det kan även vara en bra lösning om personlig coachning önskas samt diskussioner och hjälp på vägen gör att kunskapen lättare går att ta till sig.

Webbkurs på distans
Genom att gå en webbkurs på distans ges deltagen tillgång till övningar och uppgifter som täcker samtliga av det kommande provets delar. Deltagaren ges även en personlig studieplan för att kunna fokusera på dom delarna där det behövs som mest – till exempel matematik eller läsförståelse. Tips och strategier inför provtillfället ges också, vilket kan lugna nerverna och därmed ge ett bättre resultat.

 Intensivkurs
En del av dom läxhjälpsföretag som erbjuder hjälp med planering och plugg inför provet erbjuder intensivkurser. I en sådan ges genomgångar av provets alla delar, strategier för att ta sig igenom dessa på den utsatta tiden samt en studieplan för att enkelt kunna lägga upp plugget innan det är dags. Ungefär som i en vanlig kurs med andra ord – fast i en mer intensiv form.

Personlig coaching
För den som verkligen vill satsa för att få ett så bra resultat som möjligt finns även läxhjälpsföretag som erbjuder personlig coaching inför högskoleprovet. Deltagaren matchas då ihop med någon av coacherna på företaget, vilken sedan ger lektioner online, i hemmet eller på annan överenskommen plats. Coachingen kan ske vid enstaka tillfällen, löpande under en längre period eller som ”intensivlektioner” i sista minuter innan provet.

 Att ta hjälp med pluggandet inför ett högskoleprov kostar såklart pengar men kan ses som välinvesterade sådana. Kanske speciellt för den som gjort provet tidigare och önskar få ett bättre resultat men inte riktigt vet hur. Även för den målmedvetne som ska göra provet för första gången kan den här typen av kurser vara till bra hjälp för att förbereda sig för det som komma skall.