Anmälan stänger om 2 veckor

Tiden flyger fram i vanlig ordning och nu är det bara två veckor tills anmälningen till Högskoleprovet våren 2015 stänger. Så dags för DIG att göra anmälan – följ denna länk för anmälan – och se till att betala rätt anmälningsavgift som numera är på 450 kronor !!

Sista dag för anmälan är måndagen den 16 februari, även betalning skall vara gjort detta datum.

Det senare kan bli intressant att följa, hur många kommer att betala den gamla avgiften?

Med så pass många som 50 – 60 tusen eller fler anmälda till proven vid varje skrivtillfälle så är det helt självklart att även tusentals missar anmälan. Undrar hur många som, av gammal vana, och i detta fall felaktig kunskap kommer att betala den lägre, gamla avgiften.

Tusentals, verkligen?

Har ingen statistik på detta men man kan räkna med att varje större sorts evenemang tappar ungefär 10% av sina anmälda gäster, besökare, kursdeltagare eller vad just evenemanget kan kalla sina deltagare (inga exakta tal, kan lätt skilja några procent upp eller ned).

När det gäller Högskoleprovet så pratar vi då om att 1 av 50 har dåligt minne och glömmer anmälan för att nå upp till dessa siffror. Då kan vi klart räkna med att det även kommer vara ganska många som inte uppmärksammat att det kostar 450 kronor att skriva Högskoleprovet numera.

Har ni märkt en detalj?

Ingenstans i texten ovan nämns den gamla avgiften! Det är helt medvetet, om den lägre summan stått två eller tre gånger i texten så har säkert några ”snabbläst” inlägget och i minnet har fel avgift ”fastnat”.

Det är en utbildningsteknik, som är riktigt bra, läs och lär det rätta svaret så kommer minnet inte spela dig ett spratt, har det hänt att ”Men jag såg ju att bussen skulle gå 15,15 … jaha, det var bara lördagar”. Så lätt hänt, hjärnan ska processa otroliga mängder av information så det är bara självklart att det blir fel ibland 😉

2 Feb, 2015 @ 14:56